maanantai 20. syyskuuta 2021

273. Jotain uutta, jotain vanhaa... Toyota Corolla

273.
Valmistaja: Toyota
Malli: Corolla Liftback
Vuosimalli: 1996
Moottori: 1.4 Ecotronic SI
Vaihteisto: 5-vaihteinen manuaali

Perheen toisen auton etsinnässä vuorossa oli japanilainen laatuauto, eli Toyota Corolla Liftback. Ennen tämän kirjoittamista tarkistin vanhimpia merkintöjäni ja olen ajanut Corollaa vuodelta 1995 ja 1997, mutta en vuodelta 1996, joten tämä oli hyvä lisäys joukkoon näin 25 vuotta myöhemmin.

Kyseinen yksilö löytyi oman kaupungin kauppiaalta ja on myönnettävä, että oli eräänlainen helmi. Vaikka ikää oli jo 25 vuotta, niin mittarissa oli vain 96000 km ja pelleistäkin löytyi pikaisella tarkastuksella oikeastaan vain yksi ruskea kukka. Katsastus oli tehty pari kuukautta sitten, eli kaikki näytti hyvältä ja minä itse asiassa odotin innolla Corolla ajamista.

Koska kyseessä on vanha Toyota, niin avaimien kanssa oli hieman ongelmia ja luulen, että teelusikka varmaan olisi toiminut kuskin oveen avaimena. Avain kuitenkin virtalukkoon ja 1.4-litrainen tehopesä käyntiin, vaihde sisään ja liikkeelle. Heti alussa hitaassa vauhdissa kuului joku kolkottava ääni, mutta se katosi sitten, eikä kuulunut uudelleen. Omille lapsilleni sain opetettua kätevästi autoilua 90-luvulla, kun laitoimme ilmastoinnin (ei siis mitään kompressoria, vaan ihan vaan puhallin) päälle ja hieman vauhtia puhaltimeen ja pian ohjaamoon puski hyvä annos kuivia koivun siemeniä tuuletusaukoista. Jokaisessa ovessa oli myös kahva, jota pyörittämällä ikkunat sai liikkumaan ylös ja alas - kätevää.

Tunsin ensin jonkinlaista pettymystä, kun Toyota tuntui vanhalta ajossa, mutta sitten kalibroin itseni ja totesin, että Corolla oli Corolla jo vuonna 1996, eli mitään ihmettä ei pitänyt odottaa. Sen jälkeen ajaminen olikin pelkkää iloa ja kaikki hallintalaitteet ja muut toimivat niinkuin Corollassa ne toimivat. Epäilemättä hyvällä huolenpidolla kyseinen Corolla tarjoaisi luotettavat kyydit vielä ainakin 300000 km eteenpäin.

En päässyt täyteen yhteisymmärrykseen hinnasta myyjän kanssa ja ilmastoinnin puuttuminen hieman hiersi, joten Corolla jäi liikkeeseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti