maanantai 20. syyskuuta 2021

275. Hyvin pidetty Audi A4

275.

Valmistaja: Audi
Malli: A4
Vuosimalli: 2002
Moottori: 2.0 ALT
Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaali

Vuorossa hieman jo kokeneempi Audi A4 sedan vuosimallia 2002 ja jonka mittarissa kunnioitettavat 305 000 km. Auton hinta ei enää ollut ns. audimainen, mutta jostain omituisesta syistä se oli pysäköity uusien autojen puolelle Seinäjoen autoliikkeessä. Myyjä selitti, että siistejä versioita he myyvät uusien puolelta ja minä lankesin tuohon tarinaan. Pientä kukkaa löytyi ehkä kahdesta kohdasta ulkopuolella ja, mutta muuten kaikki oli reilassa ja sisälläkin oli lähinnä pesun tarvetta.

2.0-litrainen vapaasti henkivä bensakone lähti nätisti käyntiin ja aiemmin ajetun ja hajonneen Volvon tavoin hallintalaitteet tuntuivat kuin uusilta. Niissä ei ollut klappia, ei ravistuksia ja tuntuma oli saksalaisen jämäkkä kaikinpuolin. Hieman pidemmällä koeajolla A4 ei sytyttänyt yhtään vikavaloa ja palasimme autoliikkeelle tyytyväisinä.

Käytettyjen autojen suurin kysymys on aina nokkahihnan tilanne ja vaihtoväli. Kun tästä Audista löytyi tulostettu nippu huoltoraportteja joiden mukaan nuo vaihdot tehty 80 000km sitten, niin aikamme tingattuamme teimme kaupat.

Poikani on nyt muutaman päivän aikana ajanut kohtuu ahkerasti ja so far so good, eli Audi on pelannut hyvin. Yksi vika löytyi, eli jarruvalo oli palanut ja yksi epämiellyttävä ominaisuus, eli kyseisen vuosimallin moottori ei netin tietojen mukaan suostu käyttämään E10 bensaa, vaan janoaa kalliimpaa E5 bensaa tankkiinsa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti