sunnuntai 14. syyskuuta 2014

182. Skoda Octavia Kombi 1,6TDI

182.
Valmistaja: Skoda
Malli: Octavia Kombi
Vuosimalli: 2014
Moottori: 1.6 TDI
Vaihteisto: DSG 7-spd

Olen ajanut Octaviaa ennenkin, mutta sen uusinta inkarnaatiota en ole aiemmin kokeillut. Octavia oli hyvä ajaa, hiljainen ja saksalaisen jämäkkä ohjaukseltaan ja alustaltaan. Vain 1,6-litrainen dieselmoottori on yllättävän vahva. Autossa on sama 7-lovinen DSG-laatikko, joka minulla on omassa autossa ja ehkä se johtuu autojen painoerosta tai sitten Audi ei ole antanut Skodalle ihan kaikkea ohjausohjelmistoa, sillä vaihdot tuntuvat reilussa kiihdytyksessä selkeinä nykäyksinä Skodassa, kun Audissa niitä ei juuri huomaa muualta kuin kierroslukumittarista.

Octavia on tilava ja tyylikäs sisältä. Takapenkille mahtuu aikuinen istumaan, vaikka 188-senttinen kuski olisi säätänyt olonsa mukavaksi omalla istuimellaan. Peräkontti on myös suuri ja siitä Octavia tunnetaankin.
Radiossa on kosketusnäyttö, jonka kautta ohjataan muutkin auton asetukset. Audissa moisesta lisävarusteesta pitäisi epäilemättä maksaa monta sataa euroa. Toisaalta taas Audiin saa kuskille ja apukuskille penkin, jossa pitkille reisille voi säätää lisätukea, mutta Skodaan vastaavaa istuinta ei saa. Konserni pitää ohjat hallussa, jotta merkit eivät kilpaile liikaa keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti